Programma van de week van de Kindernevendienst Programma van de week van de Kindernevendienst
Nu het vakantie is, zetten we elke week thuismateriaal op de website, zodat de kinderen samen met de ouders aan de slag kunnen.


Kindernevendienst
De komende weken lezen we vier teksten uit het evangelie van Matteüs. Elk van de vier teksten laat Jezus als wijze leraar zien. 
 
De volgende bijbelgedeelten staan centraal:
 
2 augustus:  1) Matteüs 6:25-34    "Maak je geen zorgen"
9 augustus   2) Matteüs 7:1-5        "Balk en splinter"
16 augustus 3) Matteüs 18:21-35  "Een voorbeeld over vergeven"
23 augustus 4) Matteüs 22:34-40  "De belangrijkste regel in de wet"
 
Bent u benieuwd wat uw kinderen allemaal gaan beleven, en wilt u tips om het gesprek met hen aan te gaan? Lees dan verder!
 
Zondag 2 augustus 2020 – Maak je geen zorgen
Op deze zondag staat Matteüs 6:25-34 centraal: Aan de hand van voorbeelden vertelt Jezus dat God elke dag met liefde voor je zorgt, en dat je je dus geen zorgen hoeft te maken over de materiële dingen.
Het is belangrijker om je op God en zijn nieuwe wereld te richten.
Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op het voorbeeld van de vogels: net zoals God elke dag voor de vogels zorgt, zo zal God ook elke dag voor de mensen zorgen. 
Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op God die weet wat je nodig hebt.
 
Voor de jongste kinderen zijn er veel creatieve werkvormen. Zo komen ze misschien thuis met een vrolijk geverfde vogel of hebben ze van ijslollystokjes een prachtig grasveld met bloemen gemaakt. 
In het verhaal vertelt Jezus dat je je geen zorgen hoeft te maken. Als God zo goed zorgt voor de vogels, de bloemen en het gras, dan zorgt Hij ook goed voor ons. Hoe merken de kinderen dat God voor hen zorgt? 
 
De oudste kinderen hebben wellicht ‘bloembommetjes’ gemaakt, die ze na twee dagen drogen ergens in de natuur kunnen ‘gooien’.
Ga met elkaar na een paar dagen kijken op de plek waar de bloembommetjes zijn beland. Wat zien jullie?
Ook kunnen de kinderen een puzzelblad maken. Door de letters op de kledingstukken in de goede volgorde te zetten, ontstaan woorden.
Als het goed is, hebben de kinderen van de woorden de volgende zin gemaakt: ‘Houd je bezig met Gods nieuwe wereld. Dan zal God je die andere dingen ook geven.’(Lukas 12: 31).
Denk met elkaar na over hoe je bezig kan zijn met Gods nieuwe wereld? 

Meer weten/lezen?

 
Lied: God is goed: https://www.youtube.com/watch?v=A2Isf201atY
 
Wil uw zoon / dochter ook alvast het werkje maken dat de dominee volgende week tijdens de dienst laat zien? Laat het ons dan weten via KNDsliedrecht@gmail.com
 
We wensen u een inspireerde tijd toe met uw kind(eren)!
 
De leiding van de Kindernevendienst
 
terug