Diverse mededelingen over kerk-zijn in Coronatijd Diverse mededelingen over kerk-zijn in Coronatijd
Gemeentezang
De samenzang zal voorlopig nog vormgegeven worden door 5 gemeenteleden. Met een grote knoop in ons hart omdat zingen een wezenlijk onderdeel is van de Eredienst. In principe zou er wel weer beperkt gezongen mogen worden in onze diensten, maar hier zijn regels aan verbonden. Eén van die regels is dat we ook bij minder bezoekers dan 100, een registratiesysteem moeten opzetten en aan alle bezoekers vragen moeten stellen over hun gezondheid. In de proefperiode in juni is gebleken dat de animo om aan te melden niet heel groot is. De Kleine Kerkenraad heeft o.a. vanwege de regels die verbonden zijn aan de samenzang besloten voorlopig de samenzang vorm te geven met 5 gemeenteleden die voor ons zingen.
Ook is besloten dat als er een grotere zanggroep komt om een bijzondere dienst op te luisteren die uit ca 10 mensen mag bestaan.
 
Van harte welkom op 1,5 meter in de kerk
We zijn echt heel blij dat er weer diensten gehouden kunnen worden. De kerkzaal is weer wat anders ingericht. En daarom nog even de spelregels.
- Ingang nog steeds via De Voorhof
- Houd 1,5 meter afstand! Bij het 
   wachten om naar binnen te gaan of
   bij het weer naar buiten gaan
- Desinfecteer je handen
- Neem je jas mee naar je stoel
- Er wordt je een plaats aangewezen
- Er zitten minimaal 3 stoelen tussen
  verschillende huishoudens
- De rollator wordt achterin de kerk
  geplaatst
- Het weer naar buiten lopen zal 
  worden begeleid door een
  vrijwilliger. 
  Uitgang is de hoofduitgang.
 
 
Koffiedrinken en ontmoeten
Deze week is er contact geweest met de gemeente Sliedrecht. Wij hebben de gemeente voorgelegd hoe wij koffiedrinken na de dienst en door de week vorm willen geven. Het eerdere verbod dat er lag op koffiedrinken na de dienst komt te vervallen als wij de regels naleven.
Op zondag 13 september, de startzondag, willen we dan ook graag weer met elkaar koffiedrinken. Na de dienst ga je gewoon via de hoofduitgang naar buiten. Als je koffie of thee wilt drinken ga je via De Voorhof weer naar binnen. Je desinfecteert je handen weer en er wordt je een plaats gewezen. Er wordt ook geregistreerd wie er zijn. Na 2 weken worden de lijsten vernietigd. koffie wordt aan tafel geserveerd. Na het koffiedrinken, neem je de uitgang aan de Oranjestraat. Je houdt dus ook steeds je jas bij je.
Mogelijk wordt op woensdagmorgen (met ingang van 16 september) door de weeks ook koffiedrinken vorm gegeven. Houd hierover de berichtgeving in de gaten.
terug