Predikant

Ds. Alexander (A.L.) Veerman
Predikant
Ds. Veerman is momenteel met zorgverlof.
Even voorstellen....
Mijn naam is Alexander Veerman. Ik ben van 1970, en sinds 7 oktober 2018 predikant van de Gereformeerde Kerk Sliedrecht (verenigd in de PKN). Ik ben getrouwd met Esther en we hebben één zoon.
Dit is mijn derde gemeente. Hiervoor stond ik in de Ontmoetingskerk Vriezenveen (PKN) en in de Protestantse Gemeente ’t Harde.

 
Geloven was voor mij altijd vanzelfsprekend, totdat ik in mijn studententijd te maken kreeg met onrecht, ziekte en hypocrisie. Ik kon en wilde niet meer in God geloven door de pijn die ik opliep in mijn leven en door mijn teleurstelling in de kerk. Achteraf voelt het echter alsof God mij toch heeft vastgehouden. Ondanks mijn twijfels en mijn strijd. De trouw van mensen om mij heen was belangrijk om opnieuw te leren kijken. Gesprekken met mensen die mij vertelden over hun weg met God hielpen mij om mijn bitterheid los te laten. In het zoeken naar recht en in het geven en ontvangen van barmhartigheid lichtte iets op van het Koninkrijk van God.
 
Daardoor is de overtuiging gegroeid dat God voor mij vaste grond betekent. Gemotiveerd door dit geloof voel ik me aangespoord om te strijden tegen onrecht en te leven vanuit betrokkenheid en bewogenheid. Dit is één van de pijlers van mijn predikantschap.
 
De geloofsgemeenschap is onmisbaar om de lofzang gaande te houden, om de verhalen door te geven, om het heilsgeheim te bewaren en ons erbij te bepalen, en om het licht in de wereld te zijn.
 
De plaatselijke gemeente biedt ruimte om op adem te komen, verbondenheid te ervaren en geïnspireerd te raken door Gods bewogenheid om ons in Jezus Christus.
Als predikant mag ik ceremoniemeester zijn om ontmoetingen vorm te geven – in kerk en samenleving.


Ik hoop u/jou te mogen ontmoeten.

Lees het interview met Ds. Veerman in Het Kompas van
25 oktober 2018

Foto: Suzanne Heikoop
terug